sonbahar 2021

Baharatlı Zencefilli Yılbaşı Kurabiyeleri

Bu tarifi yazdır

Porsiyon: 30 kurabiye

Hazırlama süresi: 45 dakika, artı soğutma

Cook Time: 15 dakika

Malzemeler

225 gr tuzsuz tereyağı, yumuşamış

180 gr toz kahverengi şeker

300 gr şeker pancarı pekmezi

2 tatlı kaşığı vanilya esansı

2 tatlı kaşığı karbonat

700 gr katkısız un

1 tatlı kaşığı Maldon Tuz

1 tatlı kaşığı toz tarçın

½ tatlı kaşığı toz hindistancevizi

½ tatlı kaşığı toz zencefil

½ tatlı kaşığı toz karanfil

500 gr pudra şekeri

Hazırlanışı

Bu tatlı festival kurabiyeleri, arkadaşlara hediye edilecek harika bir lezzettir ve çocuklarla beraber hazırlanması çok eğlencelidir. Yılbaşı tatları olan tarçın, zencefil, hindistancevizi ve karanfille baharatlandırılır ve sonra güzel desenlerle üzeri süslenir. Bu kurabiyeler hava geçirmeyen bir kapta 1 hafta boyunca saklanabilir. 

Elektrikli bir çırpıcı veya stand mikser kullanarak tereyağı ve kahverengi şekeri karıştırmaya başlayın (bunu yapmadan önce tereyağınızın oda sıcaklığına gelip yumuşadığından emin olun). Karışım açık renk ve kabarık bir hale geldiğinde, şeker pancarı pekmezini ve vanilya esansını ekleyip tekrar karıştırın. 

Ayrı bir kasede kuru malzemeleri karıştırın; katkısız un, Maldon tuz, karbonat, tarçın, hindistancevizi, zencefil ve karanfil. Kuru malzemeleri tereyağı karışımına ekleyip yumuşak bir hamur kıvamı alana kadar karıştırın. Hamuru streç filme sararak buzdolabında bir saat bekletin. 

Fırında 170 C ön ısıtma yapın. 

Hamuru buzdolabından çıkarıp hafifçe un serpilmiş bir tezgahta yaklaşık ½ cm kalınlığa gelene kadar açın. Zencefilli kurabiye adamlar, yıldızlar, Yılbaşı ağaçları, baston şekerler gibi istediğiniz şekilleri kesmek için kesiciler kullanın ve eğlenin! Bisküviler birkaç santim aralıklarla, parşömen kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin (bunu birkaç adet tepsiye bölmeniz gerekebilir). Tepsileri önceden ısıtılmış fırına verin ve bisküviler hafifçe koyulaşana ve iyice pişene kadar 14 – 15 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarın ve tamamen soğuması için tel raf üzerine kaldırana kadar hafifçe soğumalarına izin verin. 

Üst süslemesini yapmak için 500 gr pudra şekerini bir kaseye boşaltın ve 1 yemek kaşığı su ekleyerek macun kıvamı alana kadar karıştırın. İstenen kıvama gelene kadar her seferinde az miktarda su eklemeye devam edin. Üst süslemesinin sıkılacak ve şeklini koruyacak kadar katı olması gerekir. Doğru katılığa ulaştığında, üst süslemesini dar uçlu bir sıkma poşetine dökün ve soğumuş kurabiyeleri istediğiniz gibi süsleyin.

0/5 (0 Reviews)

E-POSTA LİSTEMİZE KATILIN

Bizi takip edin ve yeni tariflerimizden ilham alın.

  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.